woensdag 11 november 2009

Geen pas hebben doet wonderen!

De afgelopen dagen was het weer een uitdaging hoe ik zonder geld de dag doorkwam. Ik heb nu gewoon al 3 dagen geen geld uitgegeven. Dit komt doordat ik geen pas heb wat soms vervelend is maar het is mooi om te zien hoe creatief je als mens kunt zijn als je daartoe gedwongen wordt.
Ik sta nog steeds niet rood er staat nog een bedrag EUR 25,68 op mijn bankrekening (dit is echt voor het eerst sinds 4 jaar!!!!!!) en er staat zelfs EUR 49,50 op mijn spaarrekening, ik ben dus heel voorzichtig begonnen met bufferen.

In mijn portomonnee heb ik nog 24 euro en daar moet ik het mee doen.
Ik begin langzaam de moed op te geven over het terugvinden van mijn pas! Ik kan hem echt nergens vinden...ik denk echt dat ik dus een nieuwe moet gaan bestellen.

Ook kan ik niet wachten tot vrijdag de 13e. Ik krijg dan eindelijk bericht van de belastingdienst....ik ben benieuwd of ik het bedrag krijg wat ik heb doorgegeven.
Ik kan dit namelijk heel goed gebruiken omdat eind november het loonbeslag ingaat en ik dan moet leven van EUR 812,- per maand tot eind februari.

Het goede nieuws is ook dat ik weer ga bijklussen! Niet teveel anders gaan mijn werk en studie eronder lijden. Met dat geld kan ik proberen de boodschappen te doen...zodat ik nog meer kan aflossen en bufferen!

4 opmerkingen:

 1. Hoi, ik kom voor het eerst op je blog terecht en heb alles even gelezen. Wat goed van je dat je hebt besloten het roer om te gooien. En heel belangrijk dat je het je vriend hebt verteld. Bij ons is het andersom. Mijn vriend bekende ook pas na een half jaar dat hij zwaar in de schulden zat. Had hij dat maar eerder gedaan! Nu zetten we samen onze schouders eronder. Ook zijn beste vrienden heeft hij destijds op mijn aanraden ingelicht, die allemaal vol begrip reageerden en er nu ook rekening mee houden. Zo leer je bovendien wie je echte vrienden zijn.
  Ik ga je weblog zeker volgen en hoop veel positieve berichtjes te lezen. Heel veel succes met de strijd!
  Oog op de Toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,

  Dank voor je bericht! Het was gewoon heel moeilijk om het te vertellen. Je leert inderdaad in deze tijden wie je echte vrienden zijn! De blogs van anderen moedigen mij ook heel erg aan. Ik probeer positief te blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schulden hebben is niet iets om je voor te schamen, hoe die schulden ook zijn ontstaan. Je hebt misschien slechte of onverstandige beslissingen genomen in het verleden, maar accepteer dat. Het is nooit te laat om het roer om te gooien. Wat belangrijk is, is de toekomst. En positief blijven is natuurlijk altijd goed! Go girl!
  Oog op de Toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes, het gaat je zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen