donderdag 26 november 2009

Een beetje licht!

Zo afgelopen maandag was ik echt een beetje down! Dat kon je van mijn blog ook wel aflezen.....Ik wil de mensen die gereageerd hebben bedanken voor hun lieve reacties.
Gisteren was het zo ver, mijn salaris werd gestort. Ik heb normaal een inkomen van netto EUR 2230,- dit is wel inclusief 129,95 aan reiskosten. Maar door mijn eigen stomme nalatigheid begin van het jaar heb ik de komende drie maanden een loonbeslag. Ik heb nog een vordering openstaan bij de IBG groep wat ik eerst met het minimale bedrag van 45 euro aan het aflossen was. Maar doordat ik begin van het jaar geen inkomen had kon ik niet aan mijn verplichtingen voldoen......en werd het hele bedrag in een keer opeisbaar. Ik heb een schuld van ruim 3000 euro en daar komen nog eens mooi 1000 euro aan kosten bij. Ik had al wat betaald dus de vordering is nu iets meer dan EUR 3800,- en dat wordt nu dus dmv loonbeslag ingehouden. Niets meer aan te doen.....ik moet nu even bikkelen.
Gisteren is er dus EUR 945 overgemaakt! Ik schrok want ik had gerekend op 815 maar het blijkt dus dat je reiskostenvergoeding los van het loonbeslag staat. Dat is al een hele opluchting kan ik je vertellen.
Verder had ik ook weer een beetje bijgeklust en had ik mooi EUR 30 verdient.
Mijn paps kwam gisteren langs en die stopte me heel lief EUR 25,- toe....hij zei dat ik dat nog van hem kreeg. Ik heb dus mooi weer geld in mijn portemonnee en ik had nog EUR 40,- over van vorige week. Ik begin het dus te leren. Ik heb nu ongeveer EUR 95,- op zak dat gaat dan wel goed komen met de boodschappen.
Ik had ook nog wat geld van de belasting bewaard waardoor ik nu EUR 1600 nog op mijn rekening heb staan. De vaste lasten moeten nog wel betaald worden....dus nog even afwachten wat ik overhou.
Aan de ene kant baal ik enorm...maar dit overkomt mij nooit meer....En kijk als echt alles achter de rug is kan ik hopelijk eindelijk met geld omgaan en goed leren sparen.
Over dat gesproken ik heb inmiddels een buffer van EUR 72 op mijn spaarrekening! Ik laat steeds hele kleine bedragen naar mijn spaarrekening overschrijven. Het is niet veel maar ik ben er zo blij mee....

2 opmerkingen:

 1. Dat is dan weer een hele mooie meevaller! bedenk goed waar je het aan gaat uitgeven maar als ik het zo lees ben je op de goede weg! Hou het vol het zijn maar een paar maanden gelukkig!

  Wat ik nog wel mis op je blog zijn advertenties. Oke het levert niet super veel op maar je kan het eventueel lekker opsparen.
  Meld je aan bij trade tracker of google.
  Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen,

  Ook zijn er een aantal leuke geld terug acties. Koop ze en je hebt smeerkaas, koekjes en een aantal toetjes.


  Groetjes Schuldenaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoop voor je dat je hiervan je vaste lasten kunt betalen. Je eindejaarsuitkering, als je die krijgt, mag je die ook voor jezelf houden? Dan heb je in ieder geval een beetje meer lucht.
  Zo te lezen ben je op de goede weg. Heb wel 't idee dat je er heel alleen mee bent. Het heeft mij enorm geholpen om aan mijn broer alles op te biechten. Een enorme opluchting!
  Groet van Beer

  BeantwoordenVerwijderen