zondag 25 oktober 2009

De tweede stap! Werk aan de winkel

Vrijdag was het dan zo ver! Sint Salarius! Als de 25e in het weekend valt dan heb ik dus de vrijdag ervoor mijn salaris! Dit is dus de laatste maand dat ik mijn volledige salaris krijg want de drie maanden daarna moet ik het met 800 euro in de maand doen.
Mijn missie voor deze maand is dus aan mijn maandelijkse roodstand van 1000 euro werken. Ja ik weet het, het is superfout maar ik krijg het voor elkaar om met een salaris van 2230 euro iedere maand 1000 euro rood te staan.
Het allereerste plan was dus om een goed overzicht te maken van mijn inkomsten en uitgaven. En daar heb ik niet de extra aflossingen op de aanmaningen bij berekend.
Na mijn eerste berekening heb ik ruim 1300 euro over. Dit is dus zonder de openstaande rekeningen te betalen.
Ik moet en wil dus van mijn roodstand af....dus dan heb ik nog 300 euro over en daar moet ik nog van eten en extra aflossen. Dat wordt dus een hele uitdaging.
Ik ben benieuwd wanneer het blauwe envelopje op mijn deurmat valt...want ik wacht nog op centjes van de belasting, die kan ik de komende maanden heel goed gebruiken want ik wil van de achterstand op mijn hypotheek en de rest van mijn openstaande rekeningen af.
Het volgende plan is het verkopen van mijn woning. Ik heb een variabele hypotheek (wat de afgelopen paar maanden voor het eerst gunstig is geweest) en ik zit nooit in het huis want ik ben elke dag bij mijn vriend. Ik wil dus mijn woning verhuren...alleen heb je daar weer toestemming van nodig van de hypotheek verstrekker. Momenteel help ik een vriendin in nood...die op mijn huisje past en daar tijdelijk in blijft...ze betaalt een bijdrage maar dat dekt lang niet alle kosten..maar ja alle kleine beetjes helpen. Ik moet dus informatie opvragen over het verhuren van mijn woning....zucht...want nu verkopen is ook heel moeilijk.
Ik heb van de week ook al hagelslag gekocht voor op kantoor en jam. Ik eet bijna een heel brood per week op kantoor. Die koop ik voor iets meer dan een euro...en gelukkig gaan de hagelslag en jam wat langer mee...ik hoop hiermee ook een hoop te kunnen bezuinigen. Ik nam mijn eigen brood al sinds een aantal maanden mee ik had alleen de neiging om soms alsnog lekkere dingen te kopen, de komende tijd gaat dat dus niet meer en let ik heel streng op mezelf.
Ik hoop dat ik het deze maand ga redden, want het laatste waar ik zin in heb zijn nog meer deurwaarders. Het zou al heel mooi zijn als ik van mijn eerste schuld mijn roodstand af ben. Dan ontvang ik eindelijk (pas na de 3 maanden loonbeslag) een volledig salaris!

3 opmerkingen:

 1. 300 per maand moet te doen zijn in je eentje. Maar dat zal wel wennen worden, aangezien je het niet gewent bent. Denk er wel om dat je de kosten van achterstallige rekeningen niet verder op laat lopen! Heel veel succes! Ik blijf je volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Was even benieuwd hoe het met je gaat. € 300,00 is te doen. Zie het als een spel... En jij gaat 't winnen! Je kunt voor € 20,00 / € 30,00 in de week makkelijk eten. Zeeman heeft super panty's (spreek uit ervaring) en als er ergens een actie is van 2 halen, 1 betalen; doen! Eurowinkels hebben ook mooie aanbiedingen, de Lidl en de Aldi zijn top.
  Waar ik tot 2 maanden geleden regelmatig eten weggooide: alles gaat nu de vriezer in. Af en toe naar de markt, scheelt superveel.

  Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik ook 300 euro per maand. Voor mijn persoontje en vier dieren. Het is prima te doen, al zal je misschien moeten wennen.

  Ik hoop dat het loonbeslag kan worden opgeheven, dan zit je toch wat ruimer.
  Succes! Ik blijf je volgen

  BeantwoordenVerwijderen