woensdag 21 oktober 2009

Het moet anders

Het is nu zo een beetje 5 jaar geleden dat alle financiele problemen begonnen. Ik ben al 5 jaar bezig om het tevergeefs op te lossen en ik raak steeds dieper en dieper in de schulden. Vorige week had ik mijn dieptepunt! Er is gewoon vanaf november beslag gelegd op mijn loon voor 3 maanden lang. Mijn vaste lasten zijn boven de 1000 euro dus hoe ga ik leven van 800 euro? Ik kreeg geen adem meer....ik kreeg krampen in mijn buik en ik moest naar buiten. Huilend heb ik mijn supervisor gebeld en verteld dat ik wilde praten. Ik heb haar verteld over de financiele rompslomp waar ik in zit en hoeveel stress het mij geeft. Samen zijn wij naar de HR afdeling gegaan en gaan zoeken naar oplossingen. De schuld die ik heb is ruim 3800 euro en dat gaan ze nu via loonbeslag van mij terugvorderen.Dit is slechts een van de schulden.Het allerergste is dat ik al een tijdje een relatie heb en dat ik ook nooit aan hem had verteld dat ik financiele problemen heb. Dus ook aan hem moest ik vertellen in welke situatie ik zit.
Ik heb vanaf vorige week dus besloten dat ik het grondig aan ga pakken.
In het verleden heb ik mij de gemeente aangeklopt alleen vonden zij dat ik het prima zonder hun hulp kon redden. Ik wilde gewoon in de schuldsanering alleen vonden zij dat niet nodig. Ik heb dit aan zien komen. Ik ontvang teveel aanmaningen, ik heb een doorlopend krediet van EUR 16000 en nog heel wat losse schulden.
Ik kan mijn rekeningen niet op tijd betalen en ik consuminder al jaren!!!!
En toch ben ik gaan kijken waarom ik steeds niet uitkom.
Ik heb zelf een paar dingen op een rij gezet:
- Ik ben heel goed in een ander zijn administratie maar van mijn eigen administratie maak ik een puinhoop. Enkele voorbeelden: Ik laat de post te lang liggen, ik vraag mijn belasting te laat terug, ik heb nutteloze verzekeringen, ik kwam er pas na 2,5 jaar achter dat ik niets aan het aflossen was op mijn krediet en ik heb een horror hypotheek afgelsoten
- Ik leef met de dag, helemaal als ik mij depressief voel. Ik denk helemaal niet na over morgen. Ik let heel goed op de kleintjes met boodschappen doen, maar leen makkelijk geld uit, geef veel geld aan goede doelen etc
- Ik ben een enorme lekkerbek, ik ben een keer gaan uitrekenen wat ik uitgeef aan lekkere dingen op straat die heel goedkoop lijken. Teveel dus!

Maar ja ik schrijf dit blog dus om mijn verhaal kwijt te kunnen en te kunnen vertellen hoe ik het ga oplossen. Ik moet nu eerst deze zware 4 maanden doorkomen want vanaf volgende maand gaat het loonbeslag in.
Het mooie is dat ik van de belasting meer dan 2000 euro terug krijg. Ik had 1000 euro aan iemand geleend en ook dat krijg ik nog voor het einde van het jaar terug. Dus de 4 maanden kom ik wel door. Ik heb nog een hypotheek achterstand van 2000 euro dus daar gaat het belastinggeld naar toe. Ik heb nog een loodgietersrekening van 500 euro die ik ook maandelijks een beetje aflos. Zo zijn er nog een aantal openstaande rekeningen. Die moeten allemaal echt weg en dan is mijn streven om vanaf februari mijn grote krediet van 16000 euro aan te pakken. Naast mijn krediet heb ik een lening bij een hele goede vriend van mij die nu nog 8000 euro is. Ik mag dit renteloos met een heel laag bedrag per maand aflossen. Maar jullie begrijpen dat te lang gaat duren want ook hier wil ik heel graag vanaf. Al met al is mijn streven om in december 2011 schuldvrij te zijn. Het zal geen makkelijke tijd worden maar erover praten lost al zoveel op. En steeds als ik een hoge openstaande rekening heb betaald voelt het goed. En het allerbelangrijkste is dat het zo fijn voelt nu mijn vriend hierover weet! Hij is bereid mij te helpen en te coachen. Samen met hem heb ik ook het plan gemaakt om dit op te lossen.
Verder wil ik alle andere bloggers in de schulden bedanken voor hun openhartigheid...jullie verhalen doen mij altijd heel goed en het is goed om te weten dat ik niet alleen ben.....

4 opmerkingen:

 1. Heel goed van je om een blog te beginnen! Het werkt echt als een stok achter de deur. En goed dat je het probleem niet definitief op wil lossen. Met openheid naar vriend ben je al een hele last kwijt. Je hebt steun, dat gaat je helpen.
  Weet je hoeveel schuld je totaal hebt? Alles bij elkaar? Tel het eens bij elkaar op en zo kan je elke maand zien hoe dit bedrag kleiner en kleiner wordt. Dat motiveerd ook heel erg.
  Succes met je missie! Zet m op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes meid! Gaat helemaal goed komen. Eerste maand is een uitdaging, daarna ga je de lol ervan inzien (omdat je vooruitgang gaat zien - en geloof het of niet: je wordt fanatieker!).
  Heel herkenbaar je verhaal!

  Toi toi toi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor jullie reacties! Ik heb er heel veel aan! @ geen handen jouw verhaal was voor mij ook heel erg herkenbaar! @ Ellen mijn totale schuld is nu op EUR 24000,- aan een lening waarvan 8000 een renteloze lening is bij een goede vriend en 16000 een krediet waar ik soms wel 300 euro in de maand aan rente betaal.
  De IBG groep krijgt nog 3800 euro van mij , mijn achterstand op mijn hyp is 2200 euro. En dan heb ik aan openstaande rekeningen pakweg nog zo een 3000 euro openstaan denk ik. Dus dat is een bedrag van 33000 euro aan schuld. Het was echt even schrikken voor mij! Maar het gaat goedkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik je bij deze alle succes wensen die je nodig hebt? Weet van jezelf dat je nu de eerste stap genomen hebt en de eerste is meestal de moeilijkste. Je hebt jezelf gezegd er nu ├ęcht voor te gaan, dus rug recht, schouders naar achteren en stukje bij beetje op weg naar je doel in 2011.
  Heel erg veel succes en natuurlijk een hartelijk welkom in de wereld van de (consuminder)bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen